Сподели с приятели

Kандидатстването за ясла е процес, който трябва добре да бъде обмислен от родителите и внимателно да се подбере правилния момент, както и да се подготви детето добре за предстоящото кандидатстване за детска градина или ясла.

Системи за кандидатстване за ясла

кандидатстване за ясла

В повечето общини вече са разработени онлайн системи за кандидатстване за ясла, които улесняват целия процес по кандидатстване за детска градина или ясла и записването изключително много.

Родителите следва да се регистрират в тези онлайн регистри, след което да попълнят своите данни, както и данните на детето.

Разглеждане на правилата за кандидатстване

Разбира се, всяка община има определени условия на база, на които вашето дете ще получи точки и ще бъде класирано на конкретно място в желаните ясли. Хубаво е всеки родител да се запознае с тези правила, за да се увери предварително че отговаря на всички, и че ще съумее да събере максимален брой точки при кандидатстване.

Изчакване на класирането

След като изпратите своята заявка за кандидатстване, можете да изчакате класирането за ясла. Това отнема от една до две седмици в зависимост от системата, която използвате.

Подготовка на детето за кандидатстване за ясла или градина

Подготовката на детето за тръгване на ясла или детска градина е от ключово значение за крайния резултат и това как вие и детето ще се чувствате по време на целия процес. Именно затова Гергана Иванова създаде първото по рода си обучение за Тръгване на ясла и детска градина в България!

В обучението се засягат теми като:

  1. Подготовка на имунитета на детето
  2. Психологическа подготовка и предразполагане на детето
  3. Сигурността и подготовката на майката за раздялата с детето

Обучението ще ви помогне да преодолеете своите страхове и да подготвите детето си с правилна нагласа към прехода от стоенето у дома с мама, към това да започне да се социализира в ясла или детска градина.

Можете да гледате и първата лекция от серията безплатно:

Пожелаваме на вас и вашето семейство спокойно тръгване на ясла или детска градина!

Остави отговор